Fődíjat nyert a Bogdán Árpád filmje Valenciában

2018.06.29. 16:47

Bogdán Árpád filmje, a Genezis nyerte a „Valencia holdja” fődíjat a Cinema Jove filmfesztiválon Spanyolországban. Dobos Tamás operatőrt a Genezis fényképezésért elismerő oklevéllel jutalmazta a nemzetközi szakmai zsűri – írja közleményében a Magyar Nemzeti Filmalap.

A spanyol filmfesztivált 33. alkalommal rendezték meg június utolsó hetében, a játékfilmek versenyébe mindössze tíz alkotás kapott meghívást. 

Bogdán Árpád (Boldog új élet, 2007) második mozifilmje, a Genezis a 2008/2009-es romák ellen irányuló gyilkosságsorozatot dolgozza fel játékfilmes eszközökkel, egy bibliai történetben. „Most majdnem 10 évvel a valós események után, először a berlini filmfesztivál Panorama programjában bemutatták Bogdán Árpád (Boldog új élet!) Genezis című filmjét, ami három részre bontva, három karakter főszereplésével mutatja meg, pontosan meddig is érnek és milyen mélyek azok a törések, amik Magyarország különböző társadalmi rétegeit berepesztették” – írtuk a fesztivál idején.

A film főszerepeiben Cseh Anna Marie (Fiatalság, A fény ösvényei), valamint Csordás Milán és Illési Enikő Anna amatőr színészek láthatók. Az operatőr Dobos Tamás (Apaföld, Lágy eső), a zeneszerző Tarr Béla állandó alkotótársa, Víg Mihály, a vágó Politzer Péter (Before Dawn, Fehér tenyér). 

Ne maradjon le semmiről!