A Disney nem kockáztat többet Star Wars rendezőkkel

2018.07.02. 13:34

A Disney és a Lucasfilm nem fog új rendezőket szerződtetni, hanem az eddigi, jól bevált rendezők fogják továbbvinni a filmeket írja a ScreenRant. Az ébredő erővel felélesztett univerzumot megosztották a forgatások körüli problémák és a rajongói reakciók . Ez a megosztottság akkor csúcsosodott ki, amikor kirúgták a Solo két rendezőjét, Phil Lordot és Chris Millert, majd néhány hónappal később az egyelőre "TrIXie" néven forgó kilencedik rész rendezőjét, Colin Trevorrow-t is. Nem ezek voltak az első vészjósló jelek, hiszen a Zsivány Egyes rendezőjétől, Gareth Edwards-tól az újraforgatás és a vágás utolsó fázisban búcsúztak el.

Minden egyes alkalommal egy tapasztalt figura ugrott be, mint például Tony Gilroy, a Jason Bourne filmek forgatókönyvírója (Zsivány Egyes), Ron Howard, az Apollo-13, a Da Vinci-kód és a Hajsza a győzelemért rendezője (Solo) vagy J. J. Abrams (Star Wars IX) aki ugye Az ébredő erőt is rendezte, azaz az általa elkezdett trilógiát fogja befejezni. Valószínűleg a jövőben készülő Star Wars filmeknél már eleve rájuk fognak számítani.

Mindenesetre aggasztóak a jelek a Lucasfilm számára, főleg azt nézve, hogy a Disney másik sikertermékénél, a Marvelnél nem merültek fel ilyen problémák.