A trónok harca sztárja írt magának egy filmet, mert nem kapott jó szerepeket

2018.07.04. 14:36

Producerként és forgatókönyvíróként jegyzi az In Darkness című thrillert Natalie Dormer, a Trónok harca Margaery Tyrellje, a Tudorok Boleyn Annája. Dormer azért kezdte el tíz éve írni a saját filmjét, hogy végre egy igazán jó női szerepet játszhasson.

A most 36 éves színésznő 2009-ben látott neki az In Darkness forgatókönyvének, mert akkoriban elégedetlen volt az előtte álló színészi lehetőségekkel – írja az MTI. A thriller egy vak zongoristanőről, Sofiáról szól, aki fültanúja lesz annak, amint felső szomszédját meggyilkolják, és a történtek magukkal rántják a háborús bűnösök sötét világába.

Domer elmondta: nem könnyű a női forgatókönyvírók, filmesek dolga, neki is hét évébe telt, míg eljutott odáig, hogy független produkcióban elkészíthesse filmjét. Ugyanakkor hozzátette, hogy 2009 óta tapasztalható némi változás, közben született egy-két női főhősökkel készült fontos film, mint a Fekete hattyú vagy A tetovált lány, tehát színészi téren is több háromdimenziós szerep vár a nőkre. Ha lassan is, de legalább elkészülhetnek ezek a munkák.

A nők televíziós és filmes jelenlétét és munkáit kutató amerikai központ felmérése szerint 1998 óta csekély előrelépés történt a diszkrimináció megszüntetésében. Tavaly az Amerikában készült 250 legnagyobb költségvetésű film írói, rendezői, producerei, vágói és operatőrei között csupán 18 százalékban voltak nők.

Dormer vőlegényével, Anthony Byrne-nel írta az In Darkness forgatókönyvét. Byrne lesz a producere és a rendezője is a filmnek. A színésznő elárulta, hogy nagyon más a saját filmjén dolgozni a kamera mögött, mint az eddigi munkái, ugyanakkor nagyon szereti a csapatmunkát, amelyet a filmezés jelent.

Ne maradjon le semmiről!