Öngyilkos akart lenni a Star Wars egyik színésze a gyűlölet miatt

2018.07.04. 08:53

Ahmed Bestet annyira megrázta a sok ellene irányuló támadás a karakter miatt, amelyet eljátszott, hogy az öngyilkosságon gondolkodott - vallotta be a színész csaknem húsz évvel később.

Ahmed Best, aki a Jar Jar Binks nevű lény maszkjába és jelmezébe bújt színész volt a Star Wars első előzménytrilógiájában (főként az 1. résznek nevezett Baljós árnyakban, de visszatért a 2. és 3. részben is), egy hídról posztolt egy fényképet magáról és kisfiáról a Twitterre.

Jövőre lesz húsz éve, hogy egy olyan média-ellenkampánnyal szembesültem, ami mindmáig hatással van a karrieremre. Ez volt az a hely, ahol majdnem véget vetettem az életemnek. Még mindig nehéz erről beszélnem. De túléltem, és most ez a kissrác az ajándékom a túléléshez. Jó sztori lenne ez egy saját show-hoz?

- írta Best. Rian Johnson, a 2017-es Az utolsó Jedik című Star Wars-film rendezője is kommentelt: "Sok szeretettel gondolok rád, Ahmed. Szerintem sokan lennénk, akik nagyon szívesen hallanánk a sztoridat."

Több olyan kommentelő is bejelentkezett Best tweetje alatt, akik bocsánatot kértek a színésztől a gyűlölködésért. "Én is egyike vagyok azoknak, akik ahol csak tudták, ütötték Jar-Jart, és itt az ideje, hogy bocsánatot kérjek, amiért részt vettem ebben az ellenkampányban. Nem érdemelted meg (és még most sem érdemled meg) a gyűlöletet és a kiröhögést. Örülök, hogy még köztünk vagy" - írta az egyikük, míg mások arról beszéltek, egyébként is milyen hülyeség az alkotók helyett egy színészt szidni, ha nem tetszik nekik az adott karakter. (Mások odáig is elmerészkedtek, minek egy felnőtt embernek egyáltalán bárkit is szidni emiatt.)

A Star Wars "rajongói" nem először kerülnek a hírekbe hasonló ügyekben: a rasszista és nőgyűlölő kommentelők nemrég a filmsorozat első ázsiai származású női főszereplőjét, Kelly Marie Trant kergették el a közösségi médiából, azelőtt pedig Daisy Ridley törölte magát az online térből, amiért annyi támadás érte a fegyvertartás-ellenes véleménye miatt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport