Scarlett Johanssont támadják, mert nem transznemű, de azt játszik

2018.07.04. 17:04

Scarlett Johansson lesz a főszereplője a Rub & Tug című filmnek: a színésznő egy férfiként élő nőt fog alakítani, emiatt sokan felháborodtak, mondván, egy ilyen szerepet nem neki kéne eljátszania. Johansson egyszerűen reagált a számonkérésekre.  

A Rub & Tug forgatása 2019 februárjában kezdődhet meg Joel Silver producer (Sherlock Holmes, Mátrix) és Rupert Sanders rendező vezetésével, aki már a Páncélba zárt szellemben is együtt dolgozott a színésznővel, írja az IndieWire. A film Dante "Tex" Gill, a Pittsburgh-i alvilág hírhedt figurájának életét dolgozza fel.

A bűnöző, aki a 70-es évek Pittsburgh-i alvilágának meghatározó szereplője volt, Lois Jean Gill néven nőnek született, ám életét férfiként élte. Számos, a maffia által védett masszázsszalont üzemeltetett, amelyek egyben a prostitúció melegágyát is jelentették. 1984-ben adóelkerülés miatt 7 évre börtönbe került. 2003-ban halt meg.

Scarlett Johanssont a bejelentés után rögtön támadások érték, mert egy transzszexuális karaktert alakít úgy, hogy magát nem vallja annak. Haragos rajongók ezrei nyilvánították ki nemtetszésüket a Twitteren, mire Johansson annyit mondott: "Kérdezzék meg Jeffrey Tambort, Jared Letót vagy Felicity Huffmant". Ugyanis mindhárom színész sikeresen alakított transzszexuális embereket korábban a filmvásznon.

Nem ez az első alkalom, hogy Johansson botrányba keveredik egy filmszerepe miatt. A 2016-os Páncélba zárt szellemben, amely egy japán manga filmadaptációja, egy japán szereplőt alakított, kiváltva ezzel a filmrajongók haragját, akik szerint a rasszizmussal határos, ha egy ázsiai szerepet egy fehér színész játszik el.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?