Az én hősöm egy bajszos kamugép

2018.07.06. 04:50

Mintha egy Jean-Paul Belmondo-karakter váratlanul egy Jane Austen-könyvben találná magát – így foglalta össze a francia Laurent Tirard a legújabb filmjének sztoriját az év elején egy Variety magazinnak adott interjúban. Az én hősöm magyar nyelvű előzetese az Indexen látható először.

Az Életem NAGY szerelme rendezője a Molière, a 2012-es Asterix-film, az Isten óvja Britanniát! után ismét a múlt felé fordult: Az én hősöm a 19. század elején játszódik Franciaországban, ahol Neuville kapitány épp nősülni készül, amikor az élet a hitvesi ágy helyett a csatatérre szólítja.

Miután hónapokig nem érkezik semmi hír róla, jegyese megbetegszik, ezért nővére úgy dönt, hogy a férfi nevében levelekkel lepi meg a testvérét, azt gondolva, hogy az úgysem tér vissza a frontról. Csakhogy Neuville egy nap újra felbukkan, és a lány levelei miatt hősként ünneplik a városban. Aztán beindul Tirard kosztümös francia vígjátéka.

Az én hősöm augusztus 16-án kerül a magyar mozikba.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?