Hollywood máris lecsapott a barlangban rekedt gyerekekre

2018.07.10. 11:07

Hollywoodban nem pazarolnak sok időt az ötletelésre, legalábbis ezt bizonyítja, hogy állítólag két amerikai producer máris a thaiföldi mentés helyszínére utazott, hogy egy esetleges gyerekmentésről szóló filmet előkészítsen, írja a BBC.

A Pure Flix amerikai, főként vallási tematikájú filmeket és műsorkat gyártó cég két tulajdonosa, Michael Scott és Adam Smith máris Tham Luangban vannak, figyelik a barlangban rekedt gyerekek mentését, és közben helyiekkel interjúznak, mivel állítólag filmet szeretnének forgatni az eseményekből.

Többen megkérdezték tőlük, hogy nem érzik-e tolakodónak a jelenlétet, mire Smith állítólag azt felelte, hogy több hollywoodi gyártó cég is helyszínre készül, így igen gyorsnak kell lenniük. A BBC azt írja, egyelőre nem erősítették meg, hogy valóban film készül a barlangban rekedt gyermekek mentéséről, de igyekeznek minél hamarabb kideríteni.

Thaiföldön egy ifjúsági futballcsapat 12 tagja és az edző június 23-án rekedt a Tham Luang barlangban, miután a kifelé vezető járatokat a heves esőzések miatt elárasztotta a víz. A mentőcsapatok végül július 2-án találták meg őket, 4 km-re a bejárattól. Azóta készítették elő a mentőakciót, ami vasárnap indult meg. Először négy gyereket hoztak ki, majd hétfőn másik négyet is, a mentés jelenleg is folyik.