Egy rég nem látott szereplő tér vissza a Star Wars IX-ben

2018.07.10. 10:54

Billy Dee Williams ikonikus bajsza és még annál is ikonikusabb, kék-sárga köpenye (ami egyébként, és most nem azért, de, A birodalom visszavágban kilógott MINDEN vizuális elképzelésből) ismét feltűnik majd egy messzi, messzi galaxis réges-régi történetében, azaz Lando Carlissian visszatér a sorfilmekbe. A karaktert szólófilmben, a Solóban idén már láthattuk, igaz, fiatalon, de bajuszban, és Donald Glover értő kezében, aki igen hevesen anyázhat a film buktája miatt, hiszen azzal együtt igencsak a süllyesztőbe került a Lando-eredetfilm is.

A nyár végétől forgó kilencedik Star Wars-sorfilm sztorijáról vagy éppen a szereposztásáról nem nagyon lehet tudni semmit, A ébredő erő után a franchise-ba visszarángatott J.J. Abrams rendező/producer/író nagyon ügyel arra, hogy most tényleg semmi fontos ne szivárogjon ki. Billy Dee Williams szerepeltetésének híre viszont a Lucasfilmtől érkezett, nekik meg csak el lehet hinni.

Sejteni egyébként lehetett, hogy a klasszikus trilógia nagy öregjei közül eddig hanyagolt Williams is előkerül majd a zárásra, ráadásul azzal a hivatkozással mondott le egy nyári sci-fi-közönségtalálkozót, hogy az ütközik egy filmes melójával, márpedig mostanában nem halmozzák el felkérésekkel, (leginkább animációs sorozatokban szerepel szinkronhangként) a közönségtalálkozókért pedig egész szépen fizetnek neki. Lando Carlissian karaktere először az 1980-as Birodalom visszavágban szerepelt, majd három év múlva, A Jedi visszatérben is láthattuk, de a harmadik trilógia első két filmjéből kimaradt.

Lando-Calrissian-Cloud-City-Administrator

A Star Wars IX-ben Williams mellett ismét szerepel majd Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe) és Adam Driver (Kylo) is, és pletykaszinten a The Americans című, idén befejeződött tévésorozat női főszereplője, Keri Russell is felmerült szereplőként. A Skywalker-sagát lezáró filmet 2019. december 20-án mutatják be a mozik világszerte. (via)

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?