Zöld utat kapott a Joker-film

2018.07.11. 10:04

A Warner Brothers stúdió úgy számol, hogy az emberek nem fogják megunni a Jokerről, Batman egyik leghíresebb gonosztevőjéről szóló önálló filmeket. A jelenlegi tervek szerint ugyanis amellett, hogy a Jared Leto-féle Joker szerepelni fog az Öngyilkos osztag folytatásában, a karaktere kap a jövőben egy önálló filmet is. Ennek ellenére a stúdió a Hollywood Reporter értesülései szerint zöld utat adott egy másik Jokerről szóló filmnek, ami egy másik univerzumban játszódik, és korunk egyik legtehetségesebb színésze Joaquin Phoenix lesz a főszereplője.

Általában a szuperhősfilmeknél azt lehet először tudni, hogy mikor mutatják be őket, a Marvel és a DC évekre előre beírta a naptárba, hogy mikor fogja bemutatni a sokszor még nevet sem kapó projektjeit. Ez a film azonban nem a mostanában megszokott körülmények között készül. A stúdió csak arra várt, hogy Phoenix szerződése kész legyen, azonnal beindították az előkészítést és a tervek szerint szeptemberben már forgatnak is. Azt nem tudni mikorra készülhet el, a Hollywood Reporter szerint ha minden simán megy, akkor egy 2019 utolsó negyedévében történő bemutató sem elképzelhetetlen.

A forgatókönyvet Todd Phillips (a Másnaposok rendezője) írta Scott Silverrel közösen. Nem egy klasszikus képregényfilmet kell elképzelni állítólag, hanem egy komor hangulatú filmet, ami bemutat egy figurát, akit kivetett magából a társadalom, ami sokaknak lehet tanulságos. A Warner nem is akar túl nagyot kockáztatni, valószínűleg nem költenek majd igazán sokat látványos akciójelenetekre, mert a film költségvetése állítólag 55 millió dollár körül alakul, ami ebben a képregényfilmes mezőnyben kifejezetten alacsonynak számít.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?