Az első lépés: ne gondold magad homoszexuálisnak

2018.07.11. 10:54

Az idei Sundance fesztivál egyik legnagyobb sikere volt a The Miseducation of Cameron Post, ami a nagyszerű kritikák mellett a zsűr díját is megkapta. Ennek ellenére a független film sokáig nem talált forgalmazót, ami szokatlan a fesztiválon ilyen sikeresen bemutatkozó filmek között. Végül a FilmRise nevű cég szerezte meg a jogokat és most elindították a film komolyabb marketingkampányát is, aminek keretében kijött az első hosszabb előzetes a filmből.

1993-ban járunk, a főszereplő egy Cameron (Chloë Grace Moretz) nevű lány, akinek átnevelő terápián kell részt vennie azután, hogy az iskolai bál után egy másik lánnyal csókolózik, és lebukik. A film azt mutatja be, hogy milyen módszerekkel próbálják meg ebben a táborban kinevelni a homoszexualitást a tinédzserekből. A kritikusok dicsérték az őszinte hangvételét, és azt, hogy megfelelő érzékenységgel nyúl a témához.

A film forgatókönyvét Emily M. Danforth regénye alapján  Cecilia Frugiuele írta, Desiree Akhavan rendezővel közösen. Azt egyelőre nem tudni, hogy a magyar mozikba eljut-e a film, vagy valamelyik fesztiválon bemutatják-e esetleg.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?