Hollywoodban máris maradkodnak a thaiföldi gyerekeken

2018.07.12. 10:49

Hollywoodban nem lazsálnak, két napon belül már a második filmtervet jelentik be a thaiföldi barlangból kimentett gyerekfocicsapatról. A dokumentumfilmet a Discovery Channel ugye már le is forgatta, de a játékfilmekhez kicsivel több idő kell. Két napja derült ki, hogy a Pure Flix amerikai, főként vallási tematikájú filmeket és műsorokat gyártó cég két tulajdonosa, Michael Scott és Adam Smith már Tham Luangban vannak, figyelik a barlangban rekedt gyerekek mentését, és közben helyiekkel interjúznak, mivel filmet szeretnének forgatni az eseményekből. 

Nincsenek egyedül: most Jon M. Chu amerikai rendező és a Ivanhoe Pictures bejelentette, hogy ők is megfilmesítik a sztorit. Állítólag máris magas rangú thaiföldi tisztviselőkkel és neves stúdiókkal tárgyalnak a részletekről. Chu rögtön bedobta a whitewashing kártyát is, azaz azt a hollywoodi jelenséget, amikor azokra a szerepekre is fehér színészeket alkalmaznak, amelyek amúgy nem fehér emberek sztorijait dolgozzák fel. Twitter-bejegyzésében közölte, hogy ezúttal nem fogják hagyni, hogy Hollywood ezt a történetet is fehérekkel dolgozza fel. Merthogy szerinte a Pure Flix verziója ilyen lenne.

Jon M. Chu amúgy eddig olyan filmeket készített, mint a G.I. Joe: Megtorlás vagy a Szemfényvesztők 2. Utóbbi folytatásáért is ő felel majd, de előtte láthatjuk tőle a Kőgazdag ázsiaiak (Crazy Rich Asians) című romantikus komédiát, amiben egy amerikai lány és egy szingapúri fiú házasodnának, de a kulturális különbségek egy csomó állítólag vicces helyzethez vezetnek. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?