Hetvennél több jelölt közül választotta ki a Marvel a Fekete Özvegy-film rendezőjét

2018.07.13. 10:25

A Marvel megtalálta a Fekete Özvegyről szóló film rendezőjét. Korábban arról lehetett olvasni, hogy a stúdió minden egyes kő alá benéz annak érdekében, hogy megtalálják a legtökéletesebb embert a feladatra. Egyes információk szerint a Marvel producerei több mint 70 lehetséges rendezővel ültek le. Elsősorban női rendezőt kerestek, de egy ponton több férfi jelöltet is meghallgattak. 

A Hollywood Reporter szerint a győztes végül az ausztrál Cate Shortland lett, akinek legsikeresebb filmje a 2013-as Lore , ami itthon elnyerte a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíját. A második világháború idején játszódó filmről azt írtuk, hogy érzékeny és okos, ami nem akart sokat markolni, és pont ezért tudott nagyon hatásos lenni. Legutóbbi filmje, a Berlin Syndrome nem jutott el a magyar mozikba, az előzetesét itt lehet megnézni.

Shortland nem egy olyan rendező, akiről úgy tűnt volna, hogy érdekli egy ilyen képregényfilm elkészítése, még ügynöksége sincs, ami képviselné a jogait. A film főszereplője Scarlett Johansson viszont nagy rajongója a munkáinak, ami hozzájárult ahhoz, hogy ő legyen a kiválasztott. Arról egyelőre keveset tudni, hogy pontosan milyen stílusú filmet képzel el a Fekete Özvegy karaktere körül a Marvel. Annyit tudni, hogy a forgatókönyvet Jac Schaeffer írta, és időben az első Bosszúállók-film előtt játszódik. A tervek szerint 2020-ban mutathatják be, a főszereplő gázsija pedig a 25 millió dollárt is elérheti.

Kevin Feige arról beszélt, hogy a Marvel-filmek jövőjében sokkal nagyobb és fontosabb szerep jut a nőknek. Van mit bepótolni, hiszen ez a Fekete Özvegy-film lehet a második olyan, aminek nő a főszereplője. Az elsőt a jövő év elején mutatják be Brie Larson főszereplésével, ez lesz a Captain Marvel. 

Ne maradjon le semmiről!