Hatalmas kasszasikernek szánták, de csak hatalmasat bukott

2018.07.16. 11:01

A hétvégén bemutatták a kínai mozikban minden idők legdrágább kínai filmjét, az Asurát, aminek költségvetése legalább 100 millió dollár volt. A Lei Wu főszereplésével készült fantasy-t azonban már le is vették műsorról. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy filmet néhány napnyi vetítés után visszahívnak, de azok után, hogy mindössze 7,1 millió dollárt keresett a nyitóhétvégén egyértelmű volt, hogy az Asura nem lesz akkora siker, mint amire a készítők számítottak.

4c matthew knowles as rawa in asura 2018
Fotó: Asura

 

A producerek azt közölték, hogy döntésük hátterében nem csak a csalódást keltő jegyeladási adatok állnak. Terveik szerint változtatnak a filmen, és az új változatot újra bemutatják a mozikban. Az eredeti terv szerint egy franchise-t indítanának ezzel útjára, amihez több folytatás is készül, erről egyelőre nem mondtak le a készítők.

Az eddigi legsikeresebb kínai film, az országszerte 800 millió dollárt kereső Wolf Warrior 2 nagyjából 50 millió dollárból készült, ezért az iparági szereplők szkeptikusak is voltak azzal kapcsolatban, hogy sikeres lehet-e a projekt. A pénzt arra fordították, hogy olyan nagynevű szakembereket szerződtessenek, mint például az Oscar-díjas jelmezterveő Ngila Dickson, aki a Gyűrűk Ura jelmezeit is készítette. A digitális trükköket Charlie Iturriaga felügyelte, aki olyan filmeken dolgozott korábban, mint a Deadpool vagy a Halálos iramban 7. A filmet Peng Zhang rendezte, aki korábban kaszkadőrként dolgozott amerikai filmekben.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a készítők szerint a film rossz szerepléséért az olyan internetes oldalak a felelősek, mint a nézői értékeléseket összesítő Maoyan, ahol nagyon sok negatív értékelés jelent meg a filmről. Szerintük ez egy koordinált akció volt. Valószínűleg ennél is nagyobb szerepet játszott, hogy a film marketingkampánya nem sikerült jól, kevés nézőt érdekelt előzetesen. A vetélytársak is erősek voltak a kínai mozikban, a Dying to Survive című film 11 nap alatt 366 millió dollárt keresett, a Hidden Man című film pedig 46,2 millió dollárral mutatkozott be.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?