Hihetetlenül élethű lesz Freddie Mercury a Queen-filmben

2018.07.18. 05:11

Megjelent a Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) című, a Queenről és főleg Freddie Mercuryról szóló életrajzi film első igazi előzetese, amelyből végre nemcsak annyi derül ki, hogy Rami Malek zseniálisan tudja utánozni a legendás énekest, de elárul ezt-azt a sztoriról is.

Az előző kedvcsinálóban inkább csak a zenén és a hangulaton volt a hangsúly, ebből viszont már kirajzolódik egy klasszikus életrajzi film váza is, pár zenélni vágyó kölyökkel, akik biztosak benne, hogy soha nem fogja játszani őket semmilyen rádió, és akik aztán százezres rajongótábort kergetnek az őrületbe a zenéjükkel.

És nagyon finoman, de a filmben szó esik Mercury melegségéről is, egy lopott kézfogással, és egy sajtótájékoztatós jelenettel, amelyen minden újságíró csak az énekes magánéletéről akar kérdezni.

A főszerepet tehát a Mr. Robot című sorozat főszereplője, Rami Malek játssza,  enekar többi tagját – Roger Traylort, Brian Mayt és Jon Deacont – Ben Hardy, Gwilym Lee és Joseph Mazello alakítja, de szerepelni fog a filmben Mike Myers is.

A film rendezője eredetileg Bryan Singer volt (aki négy X-Men-filmet rendezett, de egy Star Trek-film és a Superman visszatér is az ő munkája), ám miután felszívódott, és a hálaadási hosszú hétvége után nem jelent meg a forgatáson, kirúgták. A fiatal fiúk megrontásával is megvádolt filmes székét aztán az Eddie, a sas rendezője, Dexter Fletcher vette át.

A film november elsejétől lesz látható a magyar mozikban.

Ne maradjon le semmiről!