Megvan a Top Gun 2 női főszereplője

2018.07.21. 09:47

Jennifer Connelly lesz a Top Gun 2 női főszereplője, írja a Deadline. Vagyis Tom Cruise-zal és Val Kilmerrel ellentétben Kelly McGillis, az első film női főszereplője nem tér vissza a folytatásba. Persze Hollywoodban vagyunk, így meglepő is lett volna, ha a 61 éves McGillis lehet az 56 éves Cruise partnere. Igaz, Jenniffer Connely sem a huszonéveseket képviseli, 47 éves, és nem mellesleg Oscar-díjas az Egy csodálatos elme női főszerepéért. Emellett olyan filmekben játszott, mint a Hulk, a Véres gyémánt vagy a Pókember: Hazatérés.

A Top Gun folytatásának sztorijáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a drónok lesznek a középpontban, akik veszélyeztetik a vadászpilóták helyzetét. Aztán persze valahogy csak kiderül, hogy egy drón soha nem pótolhat egy olyan pilótát, mint amilyen Maverick. Connelly mellett új szereplő lesz a Whiplash, a Haverok fegyverben és a Fantasztikus négyes sztárja, Miles Teller. Ő lesz Maverick másodpilótája, aki amúgy az eredeti, 1986-os Top Gunban szereplő Goose (Anthony Edwards) fia.

A Top Gun 2-t már forgatják, a producer Jerry Bruckheimer, aki az első filmet is készítette. Az első film  rendezője, Tony Scott 2012-ben öngyilkos lett. A folytatás rendezőjének Joseph Kosinskit választották, akivel Cruise a Feledés című sci-fit forgatta pár évvel ezelőtt.

Az amerikai premier 2019. július 12-én lesz. 

Ne maradjon le semmiről!