Végre valaki örül, hogy szuperhős lehet

2018.07.23. 08:54

Az utóbbi években a legsikeresebb szuperhősfilmeket a Marvel szállította, a konkurens DC-nek se a kritikusok, sem a közönség nem szerette annyira a filmjeit (Öngyilkos osztag, Igazság Ligája). Egyik fő panasz az volt, hogy túlságosan komolyan veszik magukat a filmek és árad belőlük a keserűség, hiányoznak a jól működő poénok. Jövőre a DC bemutatja az első, szándékosan könnyedebb hangvételű filmjét, a Shazamot, Zachary Levivel a főszerepben, amihez megérkezett az első előzetes.

A Shazam egy 14 éves fiúról szól (Asher Angel), aki találkozik egy 3000 éves varázslóval (Djimon Hounsou), aki kereste a megfelelő jelöltet, akire átruházhatja különleges erejét. Miután megkapja ezt a képességet bármikor átváltozhat egy felnőtt szuperhőssé (Zachary Levi), azután, hogy kimondja: Shazam!

Az előzetest a San Diego Comic-Conon mutatták be és ez az első komolyabb képanyag a filmből, amit jövő tavasszal mutatnak majd be a mozik. 

Zachary Levi a film főszereplője azt mondta, hogy a film a Superman és a Segítség felnőttem keverékéről van szó. A főszereplője pedig olyan valaki, akit boldoggá tesznek a szuperképességei, egyáltalán nem az a borús, pesszimista hozzállás jellemző rá, ami az utóbbi években meghatározta a DC képregényeiből készült filmeket. Szándékosan egy dilis filmet akarnak, ami nem veszi komolyan magát és elvicceli az ehhez hasonló filmekben látott kliséket. 

Ne maradjon le semmiről!  • Bérelnék
  • Bankszámla