Pedofil karmesterről forog egy új magyar film

2018.07.26. 10:12

Pénteken indul az Impromptu munkacímű film forgatása. Nagy Zoltán első filmje a Filmalap Inkubátor Program keretében valósul meg, ebben készült a nemrég Cannes-ban díjazott Egy nap is. Az Impromptu egy ifjúsági zenekarról szól, amely egy rangos zenei versenyre készül. A zenekar 18 éves szólistája Dávid, megsejti, hogy a banda 60 éves karmesterének viszonya van egy 13 éves csellista lánnyal, ezért nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy az idős karmester a fiú mentora, szinte pótapja.

A film sajtóanyaga szerint a sztori egyrészt Dávid nyomozásáról szól, aki a megszállottjává válik ennek a titkos kapcsolatnak. Másrészt hangsúlyos a közeg, amiben a történet játszódik, és a fiatalok, akik egyik pillanatról a másikra felnőtt döntések meghozatalára kényszerülnek.

Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja. A karnagyot a Katona József Színház igazgatója, a színész-rendező, Máté Gábor játssza. A 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák. További szerepekben látható lesz Schell Judit, Szamosi Zsófia, Varga Mária és Láng Annamária is.

Máté Gábor, Bognár Lulu és Major Erik
Máté Gábor, Bognár Lulu és Major Erik
Fotó: Gulyás Nándor

A film rendezője Nagy Zoltán, aki Gothár Péter osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Enyhén sós című diplomafilmjét tavaly a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. A film operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna (Virágvölgy), vágója Kornis Panni lesz. A forgatókönyvet Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzi, tavaly novemberben a zágrábi filmfesztiválon elnyerték vele a „MyFirst Script” workshop díját.

Az Impromptu várhatóan jövő tavasszal lesz látható a magyar mozikban. 

Ne maradjon le semmiről!  • Vennék
  • Hírek