Rekordhétvégét várnak a Mission: Impossible 6-tól

2018.07.26. 11:37

Rekordbevételt vár Amerikában a Paramount a Mission: Impossible hétvégén nyitó legújabb részétől, az Utóhatástól. Úgy számolnak, hogy az akciófilmre valahol 50 és 65 millió dollár közötti értékben vesznek jegyet az amerikaiak, amivel a franchise legjobban nyitó része lehet. A legjobban nyitó rész eddig az ötödik, a 2015-ös Titkos nemzet volt, ami 55 millió dollárt hozott az első hétvégén. Ami miatt most még vérmesebbek lehetnek a stúdió reményei, azok az áradozó kritikák. A filmet eddig nyilván nem láthatták sokan, de a közönség véleményét gyűjtő IMDb-n 8,9 ponton áll. A kritikagyűjtő Rotten Tomatoes-on pedig 98 százalékon 123 kritika alapján. 

Ami az összbevételt illeti, eddig a sorozat összes része remekül teljesített, legjobban a 2011-es Fantom protokoll, ami 694,7 millió dollárt termelt világszerte. Ezt a Titkos nemzet követi 682,7 millió dollárral, a harmadik legsikeresebb rész pedig a John Woo-féle Mission: Impossible 2 volt, ami 546,4 millió dollárt hozott. Az Utóhatás egyébként 178 millió dolláros költségvetésével a sorozat legdrágább darabja, amit nem kis részben annak köszönhet, hogy Tom Cruise bokatörése miatt egy időre le kellett állniuk a forgatással. 

Amerikán kívül még 36 országban kezdik vetíteni a filmet ezen a hétvégén, más fontos piacokon, például Japánban csak a jövő héten mutatják be. (Magyarországon is augusztus 2. a premierdátum.) Az egyik legnagyobb bevételt hozó kínai piacon még nem tűzték ki a bemutató időpontját. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?