Mellbevágó címmel jön az internetes zaklatásról szóló magyar film

2018.07.27. 12:25

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) címe egyszerre rémes és figyelemfelhívó, és sajnos az életből vett. Ilyen és ehhez hasonló mondatok és kegyetlen kiberzaklatás vezettek nem egy tini öngyilkosságához. A bántalmazottak legtöbbször a szüleiknek sem beszélnek a történtekről, ezért nagyon nehéz felismerni és megelőzni a bajt.

Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmjét a Filmalap nem támogatta, így állami pénz nélkül forgott le. Az első előzetes megjelenésekor a rendező a Filmkultúrának adott interjúban (aminek pikantériáját az adja, hogy Filmkultúrát a Filmalap tartja fent) azt mondta, hogy a film ugyan az online zaklatás körül forog, de úgy tekint rá, mint a kamaszkorról és annak a mindent szétfeszítő, kellemetlen, szorongó oldaláról is szóló történetre.

Ez egy szorongásfilm a gyerek- és felnőttkor közti félállapotról, ami talán a pszichothrillerhez áll a legközelebb, ami az emberben játszódó folyamatokat domborítja ki. A csavaros elbeszélésmód is ebbe az irányba mutat, hogy bizonyos eseményeket az áldozat és a zaklató szemszögéből is elmesélünk.

A film főszereplői Herr Szilvia, Vajda Kristóf, Polgár Csaba, Rezes Judit, Schell Judit és Mácsai Pál, a hosszabb előzetes alapján pedig úgy tűnik, hogy a kiberzaklatás mellett van egy másik rémes szál is, szóval könnyed másfél órás szórakozásra ne nagyon számítsunk. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ne maradjon le semmiről!  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön