Mellbevágó címmel jön az internetes zaklatásról szóló magyar film

2018.07.27. 12:25

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) címe egyszerre rémes és figyelemfelhívó, és sajnos az életből vett. Ilyen és ehhez hasonló mondatok és kegyetlen kiberzaklatás vezettek nem egy tini öngyilkosságához. A bántalmazottak legtöbbször a szüleiknek sem beszélnek a történtekről, ezért nagyon nehéz felismerni és megelőzni a bajt.

Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmjét a Filmalap nem támogatta, így állami pénz nélkül forgott le. Az első előzetes megjelenésekor a rendező a Filmkultúrának adott interjúban (aminek pikantériáját az adja, hogy Filmkultúrát a Filmalap tartja fent) azt mondta, hogy a film ugyan az online zaklatás körül forog, de úgy tekint rá, mint a kamaszkorról és annak a mindent szétfeszítő, kellemetlen, szorongó oldaláról is szóló történetre.

Ez egy szorongásfilm a gyerek- és felnőttkor közti félállapotról, ami talán a pszichothrillerhez áll a legközelebb, ami az emberben játszódó folyamatokat domborítja ki. A csavaros elbeszélésmód is ebbe az irányba mutat, hogy bizonyos eseményeket az áldozat és a zaklató szemszögéből is elmesélünk.

A film főszereplői Herr Szilvia, Vajda Kristóf, Polgár Csaba, Rezes Judit, Schell Judit és Mácsai Pál, a hosszabb előzetes alapján pedig úgy tűnik, hogy a kiberzaklatás mellett van egy másik rémes szál is, szóval könnyed másfél órás szórakozásra ne nagyon számítsunk. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!