Hármasban is kipróbálnák az új magyar filmben

2018.07.31. 15:32

"Te mit csinálsz? Maszturbálsz?" – kérdezi a Kincsemből és a Liza, a rókatündérből ismert Kovács Lehel a Nyitva előzetesében, mikor megpillantja, hogy párja, A fekete múmia átkából és az Aranyéletből ismert Radnay Csilla épp magát kényezteti a zuhany alatt.

A két színész által megtestesített, rutinosan összeszokott pár a szexuális életét igyekszik feldobni Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) első nagyjátékfilmjében. "Fanni és Bálint hétköznapi, szerethető hősök, a problémáik sokunk számára átélhetőek, hiszen mindannyian voltunk már párkapcsolatban, vagy épp vágyunk erre" – mondja hőseiről a rendező, aki olyan filmet szeretett volna készíteni, ami egyszerre nevetteti meg és gondolkodtatja el a nézőt.

"Miért ennyire fontos nekünk a hűség, mi számít megcsalásnak, hogyan beszéljünk a vágyainkról, mik az elvárásaink egy 50-60 évre szóló párkapcsolatban, tudunk-e szembenézni a saját tökéletlenségünkkel?" – teszi fel a költői kérdéseket Nagypál Orsi, aki nemcsak rendezője, hanem írója is a szexualitásra és a monogámiára fókuszáló romantikus vígjátéknak.

Radnay Csilla és Kovács Lehel mellett Jordán Adél, Péterfy Bori, Ötvös András, Lénárdt Laura és Brasch Bence is szerepel az ősszel mozikba kerülő filmben. Az operatőr Herbai Máté, a vágó Mezei Áron volt. A film forgatásán tavaly nyáron az Index is ott volt, az erről szóló cikkünket itt olvashatja. Bemutató: október 18-án.

Ne maradjon le semmiről!