Megszólalt a sofőr, aki megtanította Kate McKinnonnek a Yozsefvárost

2018.08.03. 19:46

Magyarország pár percre rap-nagyhatalom lett, amikor Jimmy Fallon műsorában Kate McKinnon lenyomott pár strófát az Animal Cannibals Yozsefváros című klasszikusából. Mint kiderült, a színésznő sofőrje Erik volt, aki A-ból B-be való fuvarozás közben, magyar rap számokkal próbálta megdöbbenteni a színésznőt. 

A 24.hu elérte némi nyomozás után Eriket, aki elmondta, hogy a filmhez nem kötődik a szám, és nem is fog benne szerepelni. Szimplán azért mutatta meg neki, mert a forgatás egyik helyszíne a józsefvárosi Grund volt, ahol több hetet eltöltöttek. A forgatásra tartva egérutakon, kisebb utcákon át mentek, hogy időt nyerjenek, és a színésznő megjegyezte, hogy mennyire sajátos hangulata van a kerületnek, amire válaszul mutatta meg a sofőr a kerület raphimnuszát. Erik elmesélte, hogy régen ez mennyivel rosszabb környék volt, és hogy ez a szövegnek is a központi témája. 

Végül annyira beszippantotta McKinnont a magyar nyelv, a józsefvárosi valóság és az arról szóló szám, hogy a nyelvekre fogékony, és kihívásokat kedvelő színésznő megkérte sofőrjét, hogy írja le a szöveg jelentését, valamint fonetikusan a szöveget. 



Erik elárulta azt is, hogy a mai napig tartják a kapcsolatot a színésznővel, és nemrég egy júniusi londoni útja  után átruccant Budapestre meglátogatni a videóban emlegetett stábtagokat, valamint a videó sikeréről is tud.