Hollywood inkább eltüntetné Trump csillagát

2018.08.07. 16:15

A nyugat-hollywoodi képviselők egyhangúlag elfogadták azt a javaslatot, amelynek értelmében végleg eltávolítanák Donald Trump csillagát a Hírességek sétányáról, írja a Hollywood Reporter. Az amerikai elnök 2007-ben kapott csillagot az Apprentice című műsor házigazdájaként.

A Reszkessetek, betörők! második részében is feltűnt Trump csillagát azóta több alkalommal is megrongálták, legutóbb július végén egy 24 éves fiatalember esett neki egy csákánnyal, majd önként feladta magát a rendőrségen. Az önkormányzat helyi idő szerint hétfőn este döntött a csillag eltávolításáról.

A képviselők szerint a döntésnek nincs köze az amerikai elnök politikai hovatartozásához, a nőket, a bevándorlókat, a kisebbségeket és a fogyatékkal élőket érintő kijelentéseihez azonban annál több. Szerintük csillagot kapni a Hírességek sétányán megtiszteltetés, az ilyen megjegyzésekkel Trump azonban megfosztotta magát a megbecsüléstől.

Az USA Today közben felhívja a figyelmet, hogy a csillag nem Nyugat-Hollywood, hanem Los Angeles városának tulajdona, így annak sorsáról nem nekik kell dönteniük. A Hollywoodi Kereskedelmi Kamara korábban azt mondta, hogy még soha nem távolítottak el egyetlen csillagot sem a Hírességek sétányáról.

Ne maradjon le semmiről!