Úgy kiherélték az őscápát, hogy Jason Statham sem ismert rá

2018.08.10. 10:43

Hol a kibaszott vér? Ez egy cápás film, baszod!

Ez volt Jason Statham reakciója a Meg című őscápás kalandfilmje végleges verziója láttán, amiből csak azt ölték ki, ami egy cápás horrort azzá tesz ami: a vért, a belezést meg a kettéharapott statisztákat. A filmet ezen a héten mutatják be a magyar mozik, ilyen lesz:

Statham a Collider.com-nak mesélt arról, mennyire más lett a véres könyvalapokra felhúzott Meg ahhoz képest, amilyen forgatókönyvre ő rábólintott. A film, amiről nagyjából elég is annyit tudni, hogy van benne egy őscápa és Jason Statham szájba rúgja, a végén PG13-as, azaz nálunk kb. 12-es karikát kapott, ami még nem rajzfilm, de már majdnem, hiszen se káromkodás, se direktben mutatott erőszak, se vér nincsen benne. Mindez egy olyan filmben amiben egy 25 méteresnek hazudott, a valóságban 18 méter hosszú őscápa felzabálja egy üdülőfalu lakosságát kábé.

Nagyon megváltozott a forgatókönyv. Nekem eredetileg nagyon más elképzeléseim voltak, és csak nézek, hogy mi, hogyan alakult át, és hogy jut el a sztori A pontból B-be. Azt hiszem, néha a saját képzelőerőd a legnagyobb ellenséged.

Jon Turteltaub rendező, mondta Statham, egy vicces, nyári blockbusterben gondolkodott, míg ő egy véres-belezős horrorban, mert hát van benne egy cápa, miért ne használnák arra, amire kell. A forgatás során egyébként fel is vették azokat a véres, erőszakos jeleneteket, amikért 18-as karika járt volna, de a Warner kivágatta azokat, és ugyan a rendező sajnálta, hogy így alakult, de nem különösebben bánkódott:

Túl szórakoztató film ez ahhoz, hogy pár véres jelenet miatt kizárjunk a nézők közül egy elég széles réteget.

Értsd: így több pénzt kereshetünk, mert egy 18 éves faszi egyedül megy moziba, egy 12 éves gyereket meg az apja visz. Az meg két jegy.

Ne maradjon le semmiről!