Viggo Mortensen lett Mahershala Ali sofőrje

2018.08.15. 11:01

A Green Book című film előzetesét és a bemutató dátumát (november 21) látva nehéz nem arra gondolni, hogy a film alcímének ennek kellene lennie:

adjatok nekünk sok oscart!

Mert mi is kell egy virtigli Oscar-filmhez?

  • igaz, vagy majdnem igaz, esetleg valós tényeken/embereken alapuló kosztümös történet
  • korabeli társadalmi igazságtalanság, amire ma is lehet reflektálni
  • a főszereplők közötti többszörös társadalmi és egyéb különbség
  • nagy tanulság (ebből lehet több is)
  • a főszeplők nagy ráébredése egy vagy több Fontos Dologra

A Green Book arról szól, hogy egy Tony Lip nevű olasz-amerikai verőlegény (Viggo Mortensen) a hatvanas évek elején (akkor, amikor a polgárjogi mozgalom igazán szárnyra kapott) kap egy megbízást, hogy legyen a sofőrje/testőre egy kiváló fekete zongoristának (Mahershala Ali) annak az USA déli részén adott koncertkörútján. És a film végére a fekete zongorista megérti, milyen lehet iskolázatlan izomagynak lenni, a maffiózó meg azt, milyen feketének lenni.

Awww.

Amiért a filmet érdemes lesz megnézni, az a két főszereplő, mert Mortensen és Ali kettőse remekül működik. Ja, és mielőtt elfelejtenénk, a filmet az a Peter Farrelly rendezte, akinek többek között a Dumb & Dumbert, a Tökös tekést, az Én és én meg az Irént és a Keresd a nőt! is köszönhetjük.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?