50 mozit vásárolna az Amazon

GettyImages-489412584
2018.08.17. 19:26

Az Amazon megvásárolná a Landmark Theatres mozihálózatot, írja a Bloomberg. Ha az üzlet összejön, az Amazonnak 50 helyszínen lesz saját mozija, amelyekben független és külföldi filmeket vetítenének.

Az Amazon a Bloombergnek nem erősítette meg az értesülést, de nem is cáfolta, és a lépés elég logikus lenne abból a szempontból, hogy az Amazon az elmúlt években mekkora figyelmet fordított a saját gyártású produkcióira, illetve az Amazon Prime streamingfelületére.

Az Amazon 2013 óta több tucat sorozat gyártásába és forgalmazásába kezdett bele, mint például a Man in the High Castle, a Transparent, a The Tick, de nemrég azzal is bekerültek a hírekbe, hogy megmentették a SyFy-nál elkaszált The Expanse sci-fi sorozatot, és elképesztő összegért megvásárolták a Gyűrűk ura tévés jogait. A hírek szerint a jövőben sorozatok mellett filmekkel igyekezni az Amazon még több feliratkozót szerezni a Prime szolgáltatásához, de közben a mozis piacon is terjeszkedni kezdhetnek.

Az online szolgáltatásként indult Amazonnak nem ez lenne az első hasonló húzása, több helyen van könyvesboltjuk, illetve régóta dolgoznak a pénztár nélküli ABC-k létrehozásán is.

(Borítókép:  Amanda Edwards/WireImage)

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?