Van egy hangyafasznyi esély, hogy Tom Cruise lesz a Zöld lámpás

2018.08.17. 14:41

A Green Lantern nevű DC-szuperhős nem tartozik a nagyon népszerű, pizsamás csávók közé, azaz, még mielőtt felkoncol az internet népe, sokkal gyengébb a brandje, mint Batmannek vagy Supermannek, akikről jó eséllyel egy vietnami halászfaluban is hallottak már.

Pedig a karakter 1940 óta létezik, és ami a filmesek szempontjából a legjobb benne, hogy eleve nem egyemberes szuperhős, mint Bruce Batman Wayne vagy Clark Superman Kal-El Kent, hanem egy kvázi szerep, egy intergalaktikus rendőré, aki egy gyűrűt az ujjára húzva tud repülni meg mindenféle kunsztokat csinálni. Volt már vagy húsz Zöld lámpás eddig, animációs sorozatban és filmen is megjelent, pontosabban 2011-ben, amikor is Ryan Reynolds bukta el majdnem a karrierjét miatta. Jó, a forgatáson meg összejött Blake Livelyvel, aki 2012 óta meg a a felesége (fun fact, addig Scarlett Johansson volt az), szóval nem nevezhető teljes csődnek a kaland.

13

A Warner a DC-univerzum egyik következő filmjének szánja a Zöld lámpásokat (igen, többes számban, több Lámpás szerepelne benne, igaz, csak egy lenne/lesz ember, a többi meg idegen lény), de átok ül ezen a projekten. Egy ideig Bradley Cooper lett volna a főszereplője, aztán ő kiszállt és elment David O Russell-filmeket forgatni, utána jött Tom Cruise érdeklődése, de amikor az is elmúlt a projektet is jegelték.

Egy friss pletyka szerint Cruise megint hajlandóságot mutat arra, hogy karrierje során először szuperhősszerepet vállaljon, amihez úgy tűnik, az kellett, hogy kedvenc rendezője, Christopher McQuarrie, akivel két Mission Impossible-t és egy Jack Reachert is forgatott, leüjön a Warnerrel tárgyalni.

Cruise egyik feltétele, ha minden igaz, hogy a karaktere ne haljon meg a 2020-ra tervezett film végén. Geoff Johns forgatókönyvíró egyébként egy teljesen újragondolt Lámpás-filmet akar, ami állítólag a haverzsarus filmek elemeit vegyíti a karakter mitológiájával. Az alapsztori szerint Cruise Lámpása képezné ki benne az utódját, amiben azért vastagon benne van az is, hogy a film végi Nagy Zúzást nem éli túl.

A film elkészülését egy másik faktor is hátráltathatja, mégpedig az, hogy a Mission Impossible-filmeket gyártó Paramount nem szívesen engedné el egyetlen igazán sikeres franchise-ja főszereplőjét egy rivális stúdiónak pénzt keresni, márpedig egyelőre Cruise-nak még legalább egy MI-filmre érvényes szerződése van, így a 2020-as Zöld Lámpás elég valószínűtlen, hogy vele forogjon.

Ne maradjon le semmiről!