Ilyen az, amikor egy horrorfilmes gyereksztorit rendez

2018.08.18. 07:44

Eli Roth nevét sok mindenhez lehet kötni, leginkább a vérben tocsogáshoz meg a Medvezsidóhoz, aki egy karakter volt a Becstelen Brigantykban, és Roth alakította, és az volt a kunsztja, hogy baseballütővel verte péppé a nácik fejét. Szóval Roth a filmek világát alapul véve, nem az a fazon, akire rábíznánk egy gyerekfilmet, erre tessék, itt van A végzet órája, és az előzetes alapján menten nézném. Ez meg az első magyar szinkronos előzetes hozzá.

A film, amiben Jack Black varázslót, Cate Blanchett meg boszorkányt alakít (Kyle MacLachlan meg a főgonoszt, ha minden igaz), egy 1973-as gyerekkönyv nyomán készült, és egy tízéves, Lewis Barnavelt nevű kisfiúról szól, akinek beilleszkedési zavarai vannak, és az iskolában feszt bántják. A nagybátyja (Black) megtanítja varázsolni egy olyan házban, aminek szó szerint szíve van, és amiben semmi nem az, aminek látszik. 

Hazai bemutató szeptember vége, ha a nézők szeretik, a stúdió 11 feldolgozásra váró folytatásból válogathat a franchise folytatását illetően. És ja, én is érzem a Harry Potter-áthallást, de ez jóval hamarabb született, és már az előzetes alapján is jobbnak tűnik.

Ne maradjon le semmiről!