Transzneműségéről vallott az egykori Disney-sztár

2018.08.21. 10:36

J. J. Totah, 17 éves színész, aki a Champions, itthon a Netflixen látható sitcomnak volt az egyik főszereplője, a Time magazinban megjelent személyes esszében vallott arról, hogy bár eddig meleg fiúként azonosították, az elmúlt években biztossá vált a számára, hogy valójában ő transznemű és a jövőben Josie Totah néven, transznemű nőkét éli az életét. 

 

Azt írja, hogy már egészen kicsi korától kezdve mindenki azt feltételezte róla, hogy ő egy meleg kisfiú, amiért szívesebben énekelt a lányokkal a játszótéren, mint a fiúkkal focizott. Úgy érezte, hogy tartozott mindenkinek azzal, hogy eljátssza a meleg fiú szerepét, de magáról mindig is tudta, hogy nem ez a valódi énje.

Mióta csak beszélni tud legszívesebben csak ruhákban járt volna és úgy viselkedett volna, ahogy az a lányok számára természetes és elfogadott. Rettegett attól, hogy a pubertás kor során szőrös lesz és mélyülni kezd a hangja, így még azelőtt megbeszélte ezt az édesanyjával, aki mindenben támogatta, így megkezdődhetett a hormonkezelése.

Továbbra is retteg attól, hogy milyen következményei lesznek a döntésének, mert tudja, hogy nem egyszerű például az útlevelében szereplő adatokat megváltoztatni és milyen helyzetekbe kerülhet, ha már nőként jelenik meg valahol, de valaki ellenőrzi az útlevelét és látja, hogy abban a nemhez férfi van beírva. 

Rettegek attól, hogy az emberek elítélnek, elutasítanak és kényelmetlen helyzetbe hoznak és másként tekintenek rám emiatt.

- olvasható a levélben. 

Arról is ír, hogy valamennyire vallásos emberként, aki katolikus iskolába járt, abban hisz, hogy Isten teremtette őt transzneművé. 

Nem érzem úgy, hogy rossz testbe születtem. Nem érzem azt, hogy bárki hibázott volna. Abban hiszek, hogy azért vagyok transznemű, hogy segítsek a többi embernek megérteni a különbségeket. Ettől én is elfogadóbb leszek másokkal szemben, hiszen tudom milyen érzés, mikor nem vagy olyan, mint mindenki más.

Totah sorozatát a Championst az első évad után elkaszálták, az epizódok azonban a magyar Netflixen keresztül elérhetőek. A színész a Jessie című Disney-sorozatban kezdte a karrierjét, de szerepelt még a Glee című sorozatban is. A Champions egyik producere, Mindy Kaling Twitteren támogatásáról biztosította Totah-t és azt írta, hogy alig várja, hogy újra együtt dolgozhassanak:

Ne maradjon le semmiről!