Csak a baj van abból, ha belenézünk a másik telefonjába

2018.08.22. 05:10

Mindenki azt csinál vele, amit csak szeretne. - ezt mondta nekünk Paolo Genovese, a Teljesen idegenek című olasz film rendezője, amikor arról kérdeztük egy interjúban, hogy van-e bármi beleszólása, hogy milyen remake-ek készülnek a filmjéből. Mert remake-ek bizony készülnek, van már spanyol, görög változata is, decemberben pedig érkezik a magyar változat is, BÚÉK! címmel. Ennek pedig az első teaser előzetesét itt lehet megnézni az Indexen.

Az alaptörténet pofonegyszerű, és lehet is érteni, miért csaptak le rá ennyien: egy baráti társaság összejön egy vacsorára, és úgy döntenek, hogy minden beérkező hívást kihangosítanak, minden üzenetet felolvasnak, így szép lassan mindenki titkára fény derül. A magyar változat a vacsorát szilveszter éjszakájára teszi, szóval a film címe is innen jön.

A magyar társaságot olyan színészek alakítják, mint Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Elek Ferenc, Hevér Gábor, Szávai Viktória, Bata Éva, Mészáros Béla, a rendező pedig Goda Krisztina (Csak szex és más semmi, Veszettek), aki Divinyi Rékával együtt írta a forgatókönyvet.

Az ebből az alig egy perces előzetesből is látszik, hogy Goda változata inkább vígjátékra helyezi a hangsúlyt a sztoriban, bár Genovesen alapfilmje inkább csak vígjátékként indul, hogy aztán drámaként legyen vége.

A BÚÉK!-ot december 6-án mutatják be a magyar mozikban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?