Hollywoodban forgathat robotos zombifilmet Mundruczó Kornél

2018.08.22. 15:53

Exkluzív szenzációként írta meg a világ egyik legfontosabb filmes lapja, a Variety, hogy Mundruczó Kornél rendezheti az Inherit the Earth című filmet, amely a Föld utolsó élő emberéről, zombikról és robotokról szólna.

Az Inherit the Earth (azaz nagyjából A Föld örökösei) egy képregény alapján készülne, amely a Föld utolsó túlélőjéről szól. A fiatal lányt egy csapatnyi robot védi meg egy falkányi "nagyon fejlett" zombitól - írja a lap.

A projekt már régóta Hollywood látóterében van; akkor csaptak le a jogokra, amikor sikeresek lettek a The Walking Dead és a Zombieland című sorozatok, és velük együtt minden, amiben zombik mászkálnak. A filmet a Sony Pictures próbálja 2011 óta tető alá hozni. Korábban felmerült rendezőként a modern horror egyik nagy felfedezettje, Mike Flanagan neve is (ő rendezte a Gerald's Game-et, az Ouiját és az Oculust). Akkor még a blockbusterpápa Michael Bay (Transformers, Armageddon) cége is érintett volt a munkában.

A mostani felállás szerint Mundruczó rendezése mellett Wéber Kata lenne a forgatókönyvíró, de azt még nem lehet tudni, mennyire változna a sztori. Wéber írta a Fehér isten és a Jupiter holdja forgatókönyvét is, és Mundruczó több színházi és filmes munkájában is játszott színészként.

Korábban úgy volt, Mundruczó első hollywoodi munkája a Deeper című sci-fi lehet, Bradley Cooperrel és Gal Gadottal a főszerepben, de úgy tűnik, ez végül nem valósul meg, részben azért, mert a forgatókönyvíró Max Landist többen szexuális zaklatással és a forgatásokon tanúsított erőszakos viselkedéssel vádolták meg.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?