Kritikusok zabálják ezt a westernt, ami elkerüli a magyar mozikat

2018.08.28. 05:22

A külföldi kritikusok egyik nagy kedvence idén a Five Fingers For Marseilles című film, ami egy Dél-Afrikában játszódó, brutális western. A filmhez, amit a jelenlegi állás szerint nem fognak bemutatni Magyarországon, érkezett egy felnőtteknek szóló, véres előzetes.

A történet 5 gyerekkori barátról szól, akik már fiatal korukban sem féltek szembeszállni a rendőrséggel, illetve a fehér gyarmatosítókkal, akik rendszeresen kínozták a fekete őslakosságot. Az előzetesben azt látjuk, hogy csúzliból kilőtt kövekkel támadnak a rendőrökre, ám a történet azután indul be, hogy egyikük megöl két rendőrt. Ezután menekülniük kell, ami közelebb hozza az egymástól elhidegült barátokat.

Az előzetes részben arra épít, hogy a film elképesztően jó kritikáit tolja a néző arcába. Mind látható a legnagyobb lapok kritikusai is megemelték a kalapjukat  Michael Matthews filmje láttán. Az írásokban kiemelték a sodró tempót, a véres akciókat, az erős érzelmeket kiváltó történetet, és a látványt, ami részben annak is köszönhető, hogy a forgatás autentikus dél-afrikai helyszíneken zajlott.

A filmet hamarosan debütál az amerikai mozikban, ezért is készült ez a 18 éven felülieknek szóló előzetes.

Frissítés: Olvasóink jelezték, hogy a film a magyar mozikba ugyan nem jutott el, de HBO GO-n meg lehet találni, Marseilles, Dél-Afrika címmel.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?