Mi sül ki abból, ha találkozik a Star Wars és James Bond?

2018.09.05. 12:38

Az új Star Wars-trilógia megrendezése előtt Rian Johnson még belevág egy független produkciójú krimibe, amelynek főszerepét Daniel Craig alakítja majd – írja az MTI a Variety nyomán.

Craig leszerződött a 25. James Bond-filmre, de Danny Boyle rendező  távozása miatt a 007-es filmsorozat jubileumi epizódja csúszik, úgyhogy lett egy kis ideje. Rian Johnsonnak pedig ez most épp jól jött, mivel alkotótársával, Ram Bergmannal csak később kezdik forgatni a tavaly a Disneynél bejelentett új Star Wars-trilógiát, így addig még elkészítik a Knives Out című filmjüket független produkcióban.

Johnson legutóbb a Star Wars: Az utolsó jedik című kasszasikert rendezte, amely világszerte 1,3 milliárd dolláros jegybevételt hozott a Disneynek.

A Knives Out című filmet egy új produkciós cég finanszírozza, amelynek alapítását a héten megnyíló Torontói Filmfesztiválon jelenti be Johnson és Bergman.

Craig ötödik Bond-szerepére készül, korábban a Casino Royale, a Quantum csendje, a Skyfall és a Spectre – A Fantom visszatér című Bond-filmekben alakította a titkos ügynököt.

A brit színész, akinek éppen a napokban született meg kislánya Rachel Weisz színésznőtől, tavaly két független produkcióban is szerepet vállalt: a Los Angeles-i zavargásokról szóló, Lázadók című drámában és a Logan Lucky – A tuti balhé című, Steven Soderbergh rendezte bűnügyi komédiában. Szerepelt már egyébként Star Wars-filmben is: a J. J. Abrams rendezte Star Wars: Az ébredő Erőben rohamosztagost játszott, persze a teljes testét és arcát elfedő jelmezben.

Daniel Craiggel pár éve az Index is interjút készített, ez ide kattintva olvasható:

Ne maradjon le semmiről!