Erre a filmre kötelező lesz elvinni a gyereket karácsonykor

2018.09.05. 10:15

Az Operába évtizedek óta körülbelül nyáron elfogy az összes jegy a Diótörő című mesebalett karácsony-környéki előadásaira, de akkor is így lenne, ha egész decemberben semmi mást nem játszanának. Nem csoda, hogy a Disney is felült az Egérkirály sikervonatára: ha minden papírforma szerint halad, akkorát fognak szakítani a Diótörő és a négy birodalom című, idén karácsonyra érkező filmjükkel, mint talán még soha.

Ráadásul már kipróbált receptről van szó: legutóbbi élő szereplős klasszikus-feldolgozásuk, A Szépség és a Szörnyeteg 1,2 milliárd dollárt hozott, és ez az összeg több Star Wars-filmet is lepipál. Igaz, a történetből már elég sok filmfeldogozás született, de ez valószínűleg nem fogja zavarni a nézőket.

Most megjelent a Diótörő és a négy birodalom címen várható film végső előzetese, amiből látszik, milyen bombasztikus lesz a látvány, az viszont kérdés, vajon nem lesz-e egy kicsit túl félelmetes a legkisebb nézőknek, mert azért akad benne jó pár szinte akciófilmes részlet is.

 A főszerepet Mackenzie Foy kapta, akit a Csillagok között című sci-fi-ből és az egyik Alkonyat-filmből is ismerhetünk, a többi szerepben Morgan Freeman, Kiera Knightley, Misty Copeland és Helen Mirren lesz látható. A rendező Lasse Hallström, aki a Csokoládét és az Árvák hercegét is csinálta.

A diótörő és a négy birodalom magyar premierje december 13-án lesz. 

Ne maradjon le semmiről!