Végre választ kaptunk a legfontosabb kérdésre Chewbaccáról

2018.09.05. 15:26

Chewbacca, a wookie, Han Solo elválaszthatatlan barátja a Star Wars-sorozat egyik legnépszerűbb figurája, akit háziállatosan szőrös kinézetével és nyilvánvalóan meleg szívével lehetetlen nem szeretni. A legutóbbi filmben, a Han Solo előéletéről szóló Solóban viszont volt egy jelenet, amely alapjaiban kérdőjelezte meg, hogy tényleg egy „ember legjobb barátja”-jellegű karakter-e ő. Vagy esetleg egy emberevő fenevad.

Mint a filmből kiderült, Han Solo úgy ismerkedett meg Chewbaccával, hogy büntetésből elé vetették, mondván, majd a szörny felzabálja, legalább jól lakik vele. Ez persze nem történt meg, ehelyett a két figura első látásra életfogytig szóló barátságot kötött, de ettől még felmerült a kérdés: akkor Chewie korábban egy láncra vert ragadozó volt, akit emberhússal tápláltak?

Mindazok viszont, akik a filmpremier óta ezen tépelődtek, nem tudva, milyen szemmel nézzenek ezek után az íróasztalukon álló Chewbacca-akciófigurára, most választ kaphatnak a Nagy Kérdésre, mert végre megjelent a Solo hivatalos, az alkotók által is jóváhagyott regényverziója – írja a Nerdist.

A portál újságírói gyorsan el is olvasták a könyvet, és így mindenkit megnyugtatnak: 

nem, Chewbacca soha nem evett emberhúst.

A regényben azt írják: a Chewie-t fogva tartó őrök pár naponta dobtak némi húst a verembe, hogy ne haljon éhen, de egyszer elhangzik az is, hogy az őrök azt mondják, hamarosan majd „élő nasit” is hoznak neki. „Eddig még nem volt annyira éhes. Egyelőre” – mondják. Ráadásul a szöveg szerint Chewbacca egyáltalán nem is volt lelkes a gondolattól, hogy Hanból kéne steakeznie, mert eleve baromi dühös volt, amiért fogva tartják, és egyfajta szórakoztatási eszközként használják.

Szóval mindenki megnyugodhat, és visszateheti a főhelyre a Chewbacca-figurát az asztalon.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?