Teljes erővel fojtogat a Liza, a rókatündér alkotójának új filmje

2018.09.05. 05:15

"Mi értelme élni, ha az igazság halott" – hirdeti egy felirat (így, írásjel nélkül) Ujj Mészáros Károly ősszel mozikba kerülő filmjének legújabb előzetesében. Az X – A rendszerből törölve második trailere – az elsőhöz hasonlóan – az Indexen látható először.

A Liza, a rókatündér rendezőjének régen várt következő filmje továbbra is baromi fojtogatónak ígérkezik, mindjárt a trailer legelején öngyilkossági statisztikákat dörgölnek az orrunk alá, miközben az egy snittel korábban még kajánul vigyorgó Kulka Jánost egy pucér nő készül hátulról agyonütni egy golfütővel.

És még csak ezután jön a java: a 16-os karika ellenére az előzetes annyi hullát és vért tol az arcunkba két percnél is rövidebb idő alatt, amennyit nem szégyell, aztán eldördül pár lövés, felbukkan a TEK, és pár másodpercre még Kulka haláltusájába is belepillanthatunk.

"Az a snitt, amikor Balsai Móni a kommandósok mögött megy fel a lépcsőn, szinte olyan, mintha egy kelet-európai Sicarióból lenne" – írtuk az első előzetes kapcsán, ami egyébként egy Exploited-számmal ért véget. Az új trailer ezúttal punksláger nélkül viszi tovább a hangulatot.

Az X – A rendszerből törölve november 1-től lesz látható a magyar mozikban, a történetről itt, a forgatásról pedig itt írtunk.

Ne maradjon le semmiről!