Willem Dafoe nem azért vágja le a fülét, mert megőrült

2018.09.06. 05:11

A háromszoros Oscar-jelölt Willem Dafoe, Mads Mikkelsen és a Golden Globe-díjas Oscar Isaac is játszik a meggyötört, de zseniális festőről, Vincent Van Gogh-ról szóló At Eternity's Gate (Az örökkévalóság kapujában) című filmben, amely szerint a Dafoe által játszott főszereplő nem őrül meg, csak elege lesz a világból, azért vágja le a fülét.

A filmet világszerte november 16-án mutatják be, de a Velencei Filmfesztiválon már levetítették, és a Variety például odáig volt érte. Azt írták róla, Willem Dafoe Jézus megformálása óta (Krisztus utolsó megkísértése, 1988) nem játszott ennyire jól, a film pedig "kifinomultan képes megmutatni Van Gogh depresszív személyiségét, és azt, hogyan használja a természetet és a természet megfestésének szenvedélyét drogként".

A film egyébként egy 1890-ben született Van Gogh-festménytől kölcsönözte a címet: a képen egy idős férfi ül egy széken, kezeibe temetve az arcát. Az első előzetes a velencei fesztiválhoz időzítve jelent meg:

A filmet az a Julian Schnabel rendezte, akit a 2007-es Szkafander és pillangóért Oscarra jelöltek, és aki a Mielőtt leszáll az éj című Javier Bardem-filmet is rendezte. A fentieken kívül szerepelnek még Dafoe oldalán az európai művészfilmek olyan nagyságai, mint Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Niels Arestrup vagy Rupert Friend.

Magyarországi bemutatóról egyelőre nincs hír.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!