Máris nyert egy díjat Nemes Jeles László új filmje

2018.09.07. 18:13

A nemzetközi filmkritikusok szövetsége, a FIPRESCI zsűrije Velencében a legjobb film díját adta át Nemes Jeles László (Saul fia) új filmjének, a Napszálltának. Ez még nem szigorúan véve a filmfesztivál díja, azokat szombat este fogják kiosztani. A FIPRESCI-díjat hagyományszerűen a díjátadó előtt egy nappal hirdetik ki.

A Napszálltát már a világpremier előtt közel 70 ország filmforgalmazója vásárolta meg világszerte, a világpremierje a velencei filmfesztiválon volt.

Amerikában és Ausztráliában a Sony Pictures Classics forgalmazó fogja bemutatni. A magyarországi közönség Nemes Jeles László filmjét először a 15. Jameson CineFest Miskolci
Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja szeptember 15-én, majd a Napszállta szeptember 27-től lesz
látható országszerte a mozikban a Mozinet forgalmazásában.

A történet 1913-ban játszódik Budapesten, Leiter Írisz (Jakab Juli) a városba érkezik, hogy felkeresse a családja által alapított kalapszalont, amit már átvett a Brill Oszkár (Vlad Ivanov) nevű férfi.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?