Kivágtak egy szexuális zaklatót az új Predator-filmből

2018.09.07. 09:21

Botránnyal indult Shane Black legújabb filmjének, a Predator - A ragadozónak bemutatója Torontóban, számolt be róla a Variety. Nem sokkal az esemény előtt derült ki, hogy a filmet gyártó 20th Century Fox stúdió kivágott egy jelenetet a filmből, amiben Steven Wilder Striegel karaktere többször megütötte a film egyik főszereplőjét alakító Olivia Munnt.

Azért döntöttek a törlés mellett, mert Munn felhívta a stúdió figyelmét arra, hogy Striegel szexuális zaklatóként szerepel a nyilvántartásban és korábban 6 hónapot ült börtönben, miután egy 14 éves lányt próbált meg szexuális kapcsolatra csábítani az interneten.

Nem ez az első alkalom, hogy Striegel Shane Black filmjében szerepel. A színész ott volt a Vasember 3-ban és a Rendes fickókban is. Korábban azzal magyarázta döntését a Los Angeles Timesnak, hogy a személyes döntése volt, hogy segítsen egy barátjának. Miután viszont kiderült, hogy a színészt kivágták a filmből kiadott egy nyilatkozatot, amiben ezt írta:

A legújabb hírek után egyértelmű, hogy a barátom félrevezetett. Szerettem volna elhinni, hogy igaza, amit mondott az ügyének körülményeiről. Hiszem, hogy az embereknek jár a második esély, de néha előfordul, hogy mások nem érdemlik meg a jóindulatot. Nagyot csalódtam magamban, miután megtudtam a pontos részleteket arról, hogy miért ítélték el Striegelt. Elnézést kérek mindenkitől, akiket cserben hagytam és nem vontam be a döntésbe. 

A stúdió által kiadott közleményben az szerepel, hogy ők nem tudtak semmit Striegelről, de nem is igazán tudhattak, mert jogi okokból nem is végezhetnek háttérellenőrzést a casting során. A férfinak ez volt az egyetlen jelenete a filmben, így könnyű volt eltávolítani.

Az ügy a lehető legrosszabbkor pattant ki, a vörös szőnyeges bemutató előtt, ahol így a rendező Shane Black, illetve az ügyben érintett főszereplő, Olivia Munn inkább nem is adtak interjút, mert tudták, hogy mindenki csak erről kérdezte volna őket.

Munn twitterén azt írta, hogy nem fogja kihagyni a sajtó körutat, hiszen a szerződése kötelezi erre, de azt is hozzátette, hogy ő és még nagyon sokan mások keményen dolgoztak ezen a filmen, úgyhogy mindent meg fog tenni azért, hogy sikeres legyen. A vörös szőnyeges interjúról pedig azt írta, hogy a szervezők tessékelték ki onnan, arra hivatkozva, hogy nincs idő megállni beszélni az újságírókkal.

A filmben szereplő többi színész válaszolt az üggyel kapcsolatos kérdésekre, Keegan-Michael Key szerint a stúdió jó döntést hozott, Jake Busey pedig azon sajnálkozott, hogy milyen sajnálatos ez az egész ügy.

A negyedik Predator film szeptember 13-án mutatkozik be a magyar mozikban, az előzeteséről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ne maradjon le semmiről!