A Hortobágy vadlovairól szól a Vad Magyarország folytatása

2018.09.11. 16:50

Vad Magyarország - A vizek birodalma után a Hortobágyon élő vadlovakról forgat filmet Török Zoltán, aki a stábjával, több év tervezés és előkészítés után, tavaly kezdte el a hasonlóan lenyűgözőnek ígérkező Vadlovak - Hortobágyi mese forgatását. Bár a forgatás még csak a felénél tart, az alkotók egy előzetessel adtak némi betekintést abba, hogy nagyjából mire lehet majd számítani 2020-ban.

"A csapat immár 140 napot forgatott a hortobágyi pusztán és legalább ennyi van még hátra a terepen ahhoz, hogy bemutassák a főszereplő vadlovak és a körülöttük élő vadállatok rejtett életét. A film története egy Przevalszkij-ló csikó életét követi végig a születéstől kezdve, és az ő szemén keresztül láthatjuk majd a csapatában lejátszódó drámákat, és azt, hogy hogyan változik évszakról évszakra a puszta" – áll a Filmalap keddi közleményében.

A Vadlovak operatőre Jan Henriksson, Badár Balázs (drónfelvételek) és a rendező-producer Török Zoltán, a vágó Hargittai László, a hangmérnök Várhegyi Rudolf. A film magyar-német-osztrák-svéd koprodukcióban készül, a tervek szerint 2020-ban lesz először látható, és a mozifilm verzió mellett egy rövidebb tévéfilmváltozat is készül belőle. A forgatás izgalmait a Vad Magyarország Facebook-oldalán lehet követni.

Vad Magyarország - A vizek birodalma egyébként épp a napokban került fel az IndaFilmre, ahol teljes egészében meg lehet nézni. Török Zoltán korábbi munkái közül a Vidrasors és a Termiklovagok is fent van az IndaFilmen.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?