A Hortobágy vadlovairól szól a Vad Magyarország folytatása

2018.09.11. 16:50

Vad Magyarország - A vizek birodalma után a Hortobágyon élő vadlovakról forgat filmet Török Zoltán, aki a stábjával, több év tervezés és előkészítés után, tavaly kezdte el a hasonlóan lenyűgözőnek ígérkező Vadlovak - Hortobágyi mese forgatását. Bár a forgatás még csak a felénél tart, az alkotók egy előzetessel adtak némi betekintést abba, hogy nagyjából mire lehet majd számítani 2020-ban.

"A csapat immár 140 napot forgatott a hortobágyi pusztán és legalább ennyi van még hátra a terepen ahhoz, hogy bemutassák a főszereplő vadlovak és a körülöttük élő vadállatok rejtett életét. A film története egy Przevalszkij-ló csikó életét követi végig a születéstől kezdve, és az ő szemén keresztül láthatjuk majd a csapatában lejátszódó drámákat, és azt, hogy hogyan változik évszakról évszakra a puszta" – áll a Filmalap keddi közleményében.

A Vadlovak operatőre Jan Henriksson, Badár Balázs (drónfelvételek) és a rendező-producer Török Zoltán, a vágó Hargittai László, a hangmérnök Várhegyi Rudolf. A film magyar-német-osztrák-svéd koprodukcióban készül, a tervek szerint 2020-ban lesz először látható, és a mozifilm verzió mellett egy rövidebb tévéfilmváltozat is készül belőle. A forgatás izgalmait a Vad Magyarország Facebook-oldalán lehet követni.

Vad Magyarország - A vizek birodalma egyébként épp a napokban került fel az IndaFilmre, ahol teljes egészében meg lehet nézni. Török Zoltán korábbi munkái közül a Vidrasors és a Termiklovagok is fent van az IndaFilmen.

Ne maradjon le semmiről!