A Sony kiherélte Venomot is?

2018.09.14. 23:17

Hamarosan a moziba kerül a Marvel legújabb szuperhősfilmje, a Venom, amiben egy földönkívüli szimbióta összebandázik a Tom Hardy alakította gazdatesttel, és mivel nem éppen ugyanúgy gondolkodik az emberi élet szentségéről, mint mondjuk mi, elég nagy dúlást végez a képernyőn - már ha arra alapozzuk a filmet, amit a képregényekből tudunk Venomról, Pókember egyik nemeziséről. A Sony nem erre alapozott.

Eddig is lehetett tudni, hogy a stúdió és a rendező Ruben Fleischer nem egyformán gondolkodott arról, minek kellene beleférnie egy ilyen lényről szóló filmbe. A Sonyt nagyjából az érdekelte, hogy annyi vér és erőszak maradjon csak benne, hogy az amerikai korhatárbizottság ne az R, azaz 18-as karikával jelzett kategóriába sorolja  a filmet, hanem a PG-13-asba, ami valahol a mi 12-es és 16-os karikáink között mozog és leginkább a régebben használt 14-esnek feleltethető meg.

Ők nyertek, ahogy az esetek 99 százalékában történni szokott, hiszen az a stúdió, ami 100 millió dollárt meg az apót tolja be egy film gyártásába, meg legalább még ötvenet a promótálásába, kétszer is meggondolja, hogy elveszítse a gyerekeket és kiskamaszokat egy letépett fej vagy kiszívott csontvelő miatt, bármennyire is faszán mutat az az IMAX-vásznon közeliben. A Venom tehát pont olyan kiherélt filmnek ígérkezik, mint a töketlen Slender Man című horror volt, és igen, azt is a Sony forgalmazta. 

via GIPHY

Fleischer azt nyilatkozta, hogy elment a falig a korhatáros tartalmat illetően, és annyi erőszak és vér maradt a filmben, hogy alig hitt a fülének, amikor hallotta, hogy PG-13-as besorolást kapott.  A Sony viszont erőteljesen tökön szúrta magát ezzel a húzással, hiszen a karakter és a főszerepet játszó Tom Hardy egyértelműen nem a kiskamaszokra targetált kontent, Hardy tán nem is szerepelt olyan filmben soha, amiben ne kellett volna agyonvernie valakit, sűrű káromkodások közepette lövöldöznie vagy pucéron roihangálnia. 

Az október 5-én moziba kerülő Venom 1 óra 52 perces lesz, és ha sikeres (márpedig csak a nyitóhétvégére 65-70 milliós bevételt várnak tőle, ami meg nagyon nem rossz), akkor beindíthat egy második Marvel-franchise-t a Marvel Univerzum mellé, olyat, amiben Morbius, Silk, Jackpot, és Nightwatch is szerepel akiknek a magyar nevét akkor sem fogom tudni megmondani, ha egy idegen szimbiótával közös testet birtokló Tom Hardy kérdezi.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?