A Warner fekete Supermanben is gondolkodik

2018.09.14. 11:07

Tegnapi hír volt, hogy Henry Cavill, aki eddig háromszor bújt bele a piros-kék testhezálló pizsamába, többé nem akar ilyesmit csinálni, mert mindennek van határa - nála az a pont volt az, amikor a Shazam! című soron következő DC-szuperhősfilmben kellett volna bohóckodnia egy rövid jelenetben. Nem tudni, mire kérték meg, mindenesetre azt mondta a Warnernek, hogy a büdös életbe' nem akar többé Superman lenni. A Warner meg nem igazán marasztalta az éppen a Witcher című videójáték sorozatadaptációjára készülő színészt, mert eleve radikális változásokat terveznek. 

Michael-B-Jordan-Henry-Cavill-Superman

Az egyik ilyen az, hogy az ismert DC-szuperhősöket picit felrázzák és a modern korra optimalizálják, vagy hogy is kell ezt mondani. Ennek első lépése lehet a Superman-utód bejelentése, aki, legalábbis ha az amerikai mozis lapok nem tévednek, Michael B. Jordan lehet. Aki viszont fekete. Jordan számos tévés epizódszerep után a magyarul A megálló címen ismert Fruitvale Station című drámában robbant be Hollywoodba, majd a Creeddel és a Fekete Párduccal lett korunk egyik legfelkapottabb fekete színészévé.

Óhatatlanul felmerül az emberben, hogy a stúdió csak a társadalmi változásoknak és a közösségi médiában tapasztalható nyomásnak engedve kezdett el a szuperhős = 90%-ban fehér ember alapvetésen túllépni, amit alátámaszt az a hír is, hogy a következő Superman-filmre elég sokat kell még várni, hiszen a Warner inkább egy Supergirl-mozifilmet forgat le hamarabb, aminek fejlesztése még el sem kezdődött. 

Jordan leigazolása a Marveltől (a Fekete Párducban ő alakította Erik Killmongert, a film főgonoszát) jó húzás lenne a Warner-DC-nek, hiszen a színész sajtója jó, a Fekete Párduc 1,3 milliárd dolláros bevétele meg azt igazolta, hogy fekete szuperhősöket is el lehet adni a népnek, a kérdés csak az, hogy a valahol a fehér übermensch élő szobrának számító Supermant mennyire fogadja el a közönség, ha fekete színész alakítja.

A kérdés megválaszolására még várni kell, a Warnernél előtte még tuti kijönnek ezek a filmek:

  • Aquaman
  • Shazam!
  • Wonder Woman 1984

És előkészítés alatt vannak ezek:

  • Supergirl
  • Joker eredettörténet (Joaquin Phoenix)
  • Birds of Prey (a Harley Quinn-fim)

Ne maradjon le semmiről!