Mit nézzünk a moziban: a 80-as évek vérengzését vagy a végzet asszonyát?

kultrovat podcast
2018.09.15. 20:44

A nyári szünet után visszatért a Kultrovat Podcast, aminek a legújabb részével egy forradalmi új dolgot próbálunk ki: megbeszéljük, hogy mik azok a filmek, amik moziba kerültek a héten, és kibeszéljük azt is, hogy érdemes-e megnézni őket. Minden filmről az beszél, aki az Indexen megjelenő kritikát írta, vagy írni fogja.

Megbeszéljük azt, hogy a Predator hogyan próbál szó szerint, és átvitt értelemben túlélni a 2010-es években, és mennyire furcsán sült el Shane Black (Rendes fickók) ötlete és változata erre a variációra. Szóba került az is, hogy az iráni Dzsafar Panahit (Taxi Teherán) hiába tiltották el a hatóságok a filmkészítéstől, rendületlenül tolja a filmjeit, a legújabban pedig egyáltalán nem zavaró az, hogy szintén zéró költségvetésből, stikában forgatta - majd a legjobb forgatókönyv díját kapta Cannes-ban.

A fiataloknak szóló Remélem sikerül meghalnod egyelőre kiemelkedik az őszi magyar filmes mezőnyből, a témája (tinik és az online zaklatás), a megvalósítása, és úgy általában a hangulata miatt, meg azért is, mert egyszerre szól a fiatalabb korosztályról, és nekik. Végül megdumáltuk Paul Feig (Koszorúslányok, Szellemirtók) furcsa műfaji katyvaszát, az Egy kis szívességet, amiben a szimpatikus szereplők, és a szupercsavaros cselekmény ellenére sok maradandó nincsen.

A filmek sorrendben:

  • Predator – A ragadozó (Stöckert Gábor)
  • Három nő (Kovács M. Dávid)
  • Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) (Kovács Bálint)
  • Egy kis szívesség (Matalin Dóra)

A 80-as évek vérengzése vagy a végzet asszonya?

Kultrovat podcast 55. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Miért jó ez?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.

Ne maradjon le semmiről!  • Vennék
  • Hírek