Sohasem láthattuk még így a Stan és Pan-duót

2018.09.20. 04:55

Stan Laurel és Oliver Hardy 1921 és 1951 között, harminc év alatt, több mint száz filmben szerepelt együtt. A legendás duóról szóló Stan & Ollie azonban nem a pályájuk gyümölcsöző időszakában, hanem inkább annak alkonyán mutatja be a két komikust.

A jövőre mozikba kerülő Stan és Pan-filmet az a Jon S. Baird rendezi, aki a Trainspottingot is szerző Irvine Welsh 1998-as, Mocsok című könyvét moziba vitte, a forgatókönyvet pedig a Philomena miatt Oscar-díjra jelölt Jeff Pope jegyzi.

Az elválaszthatatlan páros utolsó turnéjáról készült filmben Stan Laurelt a 24 Hour Party People és a Philomena főszereplője, Steve Coogan alakítja, Oliver Hardyt pedig a Chicagóban és A galaxis őrzőiben is szereplő, valamint Rontó Ralph eredeti hangját kölcsönző John C. Reilly.

Feleségeiket az Éjfélkor Párizsban című Woody Allen-filmből ismert Nina Arianda, valamint az a Shirley Henderson alakítja, aki a 24 Hour Party People-ben a főszereplő, Tony Wilson feleségét, a Trainspottingban pedig Spud sokat szenvedett barátnőjét, Gailt játszotta.

Itt a film első előzetese:

A film premiere októberben lesz a BFI London Filmfesztiválon, aztán 2019 elején több országban is bemutatják majd, magyarországi forgalmazásról egyelőre nincs hír.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?