Háborút hoz Johnny Depp a Harry Potter világába

2018.09.26. 09:35

Alig néhány hét, és a magyar mozikba is megérkezik a Harry Potter-univerzum legújabb filmje, a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei. Az erősödő kampány részeként a stúdió a Twitteren mutatta be a film legújabb, második előzetesét. (Az előzőt itt lehet megnézni.) A Legendás állatok és megfigyelésük néhány évtizeddel a Harry Potter-filmek előtt játszódik. Az első rész főszereplője az Eddie Redmayne által meformált Göthe Salmander, míg a második epizódban fontos szerepet kap Albus Dumbledore is, a Roxfort varázslóiskola majdani bölcs igazgatója, akit azonban itt még viszonylag fiatalon láthatunk, Jude Law alakításában. 

Ahogy az a címben is szerepel, a történet Gellert Grindelwald gaztettei körül bonyolódik, aki az előző részben még másnak adta ki magát, most viszont már Johnny Depp alakításában láthatjuk. A színész alkalmazása kisebb botrányt kavart azok után, hogy exfelesége, Amber Heard családon belüli erőszakkal vádolta meg. A színészt maga a forgatókönyvet író J. K. Rowling is megvédte, így benne maradt a filmben, a botrány pedig szép lassan elfelejtődött.  

Az előzetesben látható, hogy Grindelwaldot meg kell állítani, mert el akarja pusztítani a varázslóvilág és a muglik között fennálló békét. Valamiért Dumbledore nem vállalhatja a feladatot, így kerül Salmander az események középpontjába. A trailerben látható még Ezra Miller karaktere is, amint a Nagini nevet suttogja, és a várakozásoknak megfelelően Claudia Kim egyelőre névtelen karaktere látható, amint átalakul a hatalmas kígyóvá. A színésznő azt nyilatkozta, hogy a kígyó egy teljesen új oldalát ismerjük meg, azelőtt, hogy Voldemort horcruxa lett volna belőle. 

Ahogy az első részt, úgy ezt is David Yates rendezte J. K. Rowling forgatókönyve alapján. A magyar mozikban november 15-től lehet majd megnézni a folytatást, amit a tervek szerint még három újabb követ.

Ne maradjon le semmiről!