Háborút hoz Johnny Depp a Harry Potter világába

2018.09.26. 09:35

Alig néhány hét, és a magyar mozikba is megérkezik a Harry Potter-univerzum legújabb filmje, a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei. Az erősödő kampány részeként a stúdió a Twitteren mutatta be a film legújabb, második előzetesét. (Az előzőt itt lehet megnézni.) A Legendás állatok és megfigyelésük néhány évtizeddel a Harry Potter-filmek előtt játszódik. Az első rész főszereplője az Eddie Redmayne által meformált Göthe Salmander, míg a második epizódban fontos szerepet kap Albus Dumbledore is, a Roxfort varázslóiskola majdani bölcs igazgatója, akit azonban itt még viszonylag fiatalon láthatunk, Jude Law alakításában. 

Ahogy az a címben is szerepel, a történet Gellert Grindelwald gaztettei körül bonyolódik, aki az előző részben még másnak adta ki magát, most viszont már Johnny Depp alakításában láthatjuk. A színész alkalmazása kisebb botrányt kavart azok után, hogy exfelesége, Amber Heard családon belüli erőszakkal vádolta meg. A színészt maga a forgatókönyvet író J. K. Rowling is megvédte, így benne maradt a filmben, a botrány pedig szép lassan elfelejtődött.  

Az előzetesben látható, hogy Grindelwaldot meg kell állítani, mert el akarja pusztítani a varázslóvilág és a muglik között fennálló békét. Valamiért Dumbledore nem vállalhatja a feladatot, így kerül Salmander az események középpontjába. A trailerben látható még Ezra Miller karaktere is, amint a Nagini nevet suttogja, és a várakozásoknak megfelelően Claudia Kim egyelőre névtelen karaktere látható, amint átalakul a hatalmas kígyóvá. A színésznő azt nyilatkozta, hogy a kígyó egy teljesen új oldalát ismerjük meg, azelőtt, hogy Voldemort horcruxa lett volna belőle. 

Ahogy az első részt, úgy ezt is David Yates rendezte J. K. Rowling forgatókönyve alapján. A magyar mozikban november 15-től lehet majd megnézni a folytatást, amit a tervek szerint még három újabb követ.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?