A rendőrség tarthatta fogva az eltűnt kínai filmsztárt

2018.10.04. 10:43

Újra szabad, és már Pekingben van Fan Bingbing, Kína egyik legnagyobb filmsztárja a South China Morning Post információi szerint. A lap azt írja, hogy a 37 éves színésznő, akiről több hónapig nem lehetett tudni semmit, a körülményekhez képest jól van. A Hollywood Reporter beszélt egy kínai filmes vezetővel, aki megerősítette a South China Morning Post értesüléseit.

A színésznőt az ország hatóságai adóelkerülés miatt találták meg a hatóságok. Az eltűnése után először kedden adott életjelet magáról, egy olyan közösségi médiás üzenetben, ami mintha diktáltak volna neki. A bocsánatkéréssel, illetve a 130 millió dolláros büntetéssel valószínűleg megússza a dolgot, de Bingbing esetével valószínűleg a kínai állam példát is akar statutálni az ország sztárjainak. 

A helyi újságoknak sikerült megtudniuk néhány dolgot arról is, hogy hol volt az elmúlt hónapokban a színésznő, akit nyilvános eseményen utoljára július elsején lehetett látni: Bingbinget egy olyan "szállodában" tartották állandó megfigyelés alatt, amit olyan gyanúsítottak számára hoztak létre, akiket terrorizmus vagy nagy értékű korrupció miatt vizsgálnak.

Ezekre a helyekre 6 hónapig zárhatnak be bárkit a kínai hatóságok, anélkül, hogy a gyanúsítottnak lehetősége lenne kapcsolatba lépni a családjával vagy egy ügyvéddel. A gyakorlat miatt több támadás is érte az országot, a módszer azonban 2012 óta működik és nem valószínű, hogy a közeljövőben megszüntetik.

Ne maradjon le semmiről!