Egyetlen jelenettel zavarba ejt Reisz Gábor új filmje

2018.10.08. 05:50

"Olyan lesz mint a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, és mégsem" – írtuk, miután részt vettünk a Rossz versek egyik forgatási napján, és már akkor is a zavarbaejtő volt az egyik első jelző, ami eszünkbe jutott  a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezőjének új filmjéről.

Reisz Gábor következő munkája újfent önéletrajzi ihletésű, ám fiktív történetet mesél el. A sztori főszereplője egy harmincas fickó, Tamás, akit a rendező alakít, és akivel épp most szakított a párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna. Tamás ezért visszaköltözik Budapestre, ahol a múltjába révedve próbálja megfejteni, hogy hol csúszott ki a kezéből az élete.

Személyes film szerelemről, sportról és középszerűségről. Ugyanis én vízilabdáztam tíz évig, és nem voltam jó. És ezzel nem vagyok egyedül, mert gyakorlatilag 1000-ből 950 ember elég rossz. Én meg pont erről a 950-ről akarok filmet csinálni, nekik akarok filmet csinálni

– mondta korábban Reisz a Rossz versekről az Indexnek a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon.

A Rossz versek december 27-én kerül majd a hazai mozikba, most pedig egy az Indexen debütáló teasernek köszönhetően először pillanthatunk bele a film képkockáiba. A most megjelent előzetesben az Annát játszó Nagy Katicát és a Tamást alakító Reisz Gábort láthatjuk, valamint a film egyik szimbolikus jelenetét.

"A múltban való vájkálás az úszómedencével kezdődik" – mondta a jelenet kapcsán a rendező, aki korábban arról is beszélt az Indexnek, hogy a Rossz versek sokkal bonyolultabb film lesz, mint a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan. Kezdjük sejteni, miről beszélt.

Ne maradjon le semmiről!