Egyetlen jelenettel zavarba ejt Reisz Gábor új filmje

2018.10.08. 05:50

"Olyan lesz mint a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, és mégsem" – írtuk, miután részt vettünk a Rossz versek egyik forgatási napján, és már akkor is a zavarbaejtő volt az egyik első jelző, ami eszünkbe jutott  a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezőjének új filmjéről.

Reisz Gábor következő munkája újfent önéletrajzi ihletésű, ám fiktív történetet mesél el. A sztori főszereplője egy harmincas fickó, Tamás, akit a rendező alakít, és akivel épp most szakított a párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna. Tamás ezért visszaköltözik Budapestre, ahol a múltjába révedve próbálja megfejteni, hogy hol csúszott ki a kezéből az élete.

Személyes film szerelemről, sportról és középszerűségről. Ugyanis én vízilabdáztam tíz évig, és nem voltam jó. És ezzel nem vagyok egyedül, mert gyakorlatilag 1000-ből 950 ember elég rossz. Én meg pont erről a 950-ről akarok filmet csinálni, nekik akarok filmet csinálni

– mondta korábban Reisz a Rossz versekről az Indexnek a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon.

A Rossz versek december 27-én kerül majd a hazai mozikba, most pedig egy az Indexen debütáló teasernek köszönhetően először pillanthatunk bele a film képkockáiba. A most megjelent előzetesben az Annát játszó Nagy Katicát és a Tamást alakító Reisz Gábort láthatjuk, valamint a film egyik szimbolikus jelenetét.

"A múltban való vájkálás az úszómedencével kezdődik" – mondta a jelenet kapcsán a rendező, aki korábban arról is beszélt az Indexnek, hogy a Rossz versek sokkal bonyolultabb film lesz, mint a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan. Kezdjük sejteni, miről beszélt.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?