Ötszörös Oscar-jelölt rendezett kampányvideót Ted Cruz ellen

2018.10.09. 17:48

A többek között a Sráckort, a Kamera által homályosant és a Rocksulit jegyző Richard Linklater rendezte azt a tévéreklámot, amely kifejezetten Ted Cruz ellen szól nem sokkal a texasi szenátorválasztás előtt. A videóban Sonny Carl Davis ölti magára újra Bernie karakterét Linklater 2011-es, Börni az eszelős temetős c. filmjéből.

A tévéreklám egy direkt paródiája Cruz "Tough As Texas", vagyis "kemény, mint Texas" szlogenjének, és a beszélő férfi végig arra próbál rávilágítani, hogy mégis mennyire kemény az az ember, akit Donald Trump többször is megalázott, mégis hajlandó bármit megtenni neki.

Ha valaki lekutyázta volna a feleségem, és azt mondja, hogy apukám benne volt a Kennedy-gyilkosságban, akkor biztosan nem csókolnék neki segget.

- utal arra a színész, hogy a 2016-os választási kampányban Trump olyanokat mondott, hogy Cruz felesége egy kutya, és az apja részt vett a Kennedy-gyilkosságban. Mindezek ellenére Cruz Trump hű követőjévé vált az évek során, és úgy tett, mintha nem is alázta volna meg az elnök két évvel korábban.

Linklater reklámjában a karakter ezért is elmélkedik azon, hogy ha vele beszélnének így, akkor lenne pár keresetlen szava az illetőhöz, sőt, talán elrángatná a fészerhez is egy jó seggberúgásra.

Texasban Ted Cruz indul a mostani szenátorválasztáson a republikánusok színében, ellenfele a demokratáktól Beto O'Rourke lesz, akivel korábban mi is foglalkoztunk részletesen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?