A kategóriás fesztiválon mutatják be a VAN rendezőjének új filmjét

2018.10.10. 16:46

Észak-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján lesz Reisz Gábor Rossz versek című filmjének a világpremierje. A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlannal berobbant csapat új filmjét meghívták a tallinni filmfesztivál versenyprogramjába. A világpremier november 23-án lesz az alkotók jelenlétében. 

November 16-án kezdődik Észak-Európa nemzetközi, mintegy 250 filmet felvonultató filmfesztiválja Tallinnban. A „Fekete éjszakák” címmel megrendezett filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriával minősített 15 filmfesztivál egyike. Az idei versenyprogramban szerepel a Rossz versek is; a fődíj a Tallinn Grand Prix. 

Reisz Gábor következő munkája önéletrajzi ihletésű, de fiktív történetet mesél el. A sztori főszereplője egy harmincas fickó, Tamás, akit a rendező alakít, és akivel épp most szakított a párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna. Tamás ezért visszaköltözik Budapestre, ahol a múltjába révedve próbálja megfejteni, hogy hol csúszott ki a kezéből az élete.

Személyes film szerelemről, sportról és középszerűségről. Ugyanis én vízilabdáztam tíz évig, és nem voltam jó. És ezzel nem vagyok egyedül, mert gyakorlatilag 1000-ből 950 ember elég rossz. Én meg pont erről a 950-ről akarok filmet csinálni, nekik akarok filmet csinálni

– mondta korábban Reisz a Rossz versekről az Indexnek a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon.

A filmnek nemrég jelent meg az első előzetese is:

Reisz Gábor első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan több mint 65 ezer nézőt vonzott a mozikba, és világszerte díjakkal jutalmazták a nemzetközi filmfesztiválok. A VAN sikerét követően Reisz Gábor részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvön. A Rossz versek-et 55 forgatási napon, 120 helyszínen forgatták a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. A forgatás egy napján mi is részt vettünk:

A Rossz versek 2018. december 27-én kerül a hazai mozikba a Cirko Film forgalmazásában.

Ne maradjon le semmiről!