Visszatérnek a Fekete Párduc sikerkovácsai

2018.10.12. 12:29

Igazán méltatlanul hanyagolt kifejezés a sikerkovács a sportsajtón kívül, pedig többet érdemel. Például azt, hogy Ryan Coogler rendezőre és Chadwick Boseman színészre is alkalmazzuk, akik a Marvel Fekete Párduc című szuperhősfilmjét vitték olyan sikerre, amilyenre senki nem számított igazán. Ez dollárosítva 1,3 miliárd dolláros bevételt jelent a filmnek, amiből 700 milliót Észak-Amerikában hozott össze. Ez egyébként rekord, egy Marvel-film sem keresett még ennyit hazai pályán. Persze, hogy lesz folytatás, és persze, hogy aláírt a főszereplő és a rendező is.

A premier időpontja egyelőre nem ismert, a film még csak az előkészítési fázisban van, de én 2021 előtt nem terveznék vele. Az első film az anyagi siker mellett szakmait is hozott, hiszen a kritikusok értékelték, hogy Coogler sok tekintetben szakított a képregényfilmes hagyományokkal, és nem egy tipikus Marvel-filmet rendezett. Azt sem tartják kizártnak, hogy a Fekete Párducot a legjobb filmnek járó Oscar-díjra fogják jelölni.

Coogler jelenleg a Creed 2 sajtókörútjával van elfoglalva (ezt nem rendezte, csak az executive producere volt), a következő filmje pedig a 12 dühös ember remake-je lehet, legalábbis a Variety szerint.