Ralph Fiennes kapja az Európai Filmakadémia különdíját

2018.10.16. 12:53

Karrierje egészéért kap díjat Ralph Fiennes, aki az Európai hozzájárulás a világ filmművészetéhez nevű elismerést veheti át az Európai Filmakadémiától. A színész így az Európai Filmdíj-átadó díszvendége lesz december 15-én, szombaton, a spanyolországi Sevillában, közölte kedden az EFA.

"Ralph Fiennes megállás nélkül ontja magából a megindító és inspiráló filmélményeket" – indokolta döntését az Európai Filmakadémia. Legutóbb The White Crow címmel rendezett filmet a tatár származású Rudolf Nureyec balettművész nyugatra szökéséről, amelyben Puskint játszotta. Korábban Charles Dickenst formálta meg a szintén általa rendezett A titokzatos szeretőben.

Rendezőként a 2011-es Coriolanus című filmjével debütált. Szerepelt a Schindler listájában, Az angol betegben, A napfény ízében, A Grand Budapest Hotelben és Az elszánt diplomatában. Ő a Harry Potter-filmek Voldemortja, valamint M a 007-Skyfall és 007 Spectre - A Fantom visszatér című James Bond-filmekben.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?